Le Ballon Alcohol ademtest voor eenmalig gebruik is vernieuwd, beter en milieuvriendelijker

Geachte klant,

met trots kondigen we u de lancering van onze nieuwe alcoholtester voor eenmalig gebruik aan. Dit product is NF gecertificeerd (NFX20-702 v2014) en voldoet aan de eisen van de nieuwe REACH verordening met betrekking tot de bescherming van mens en milieu.

In overeenstemming met artikel 56 van de Europese regelgeving is het vanaf  21 september 2017 voor producenten verboden om op chroom gebaseerde grondstoffen te gebruiken of te verkopen. Ook de producenten van chemische alcoholtesters dienen zich te houden aan de REACH regelgeving met het doel de gezondheid van mens en milieu beter te beschermen.

Hoewel het originele product slechts een zeer laag chroomgehalte bevat (minder dan 0,1%) heeft CONTRALCO er voor gekozen een volledig nieuw product te ontwikkelen welke voldoet aan het REACH reglement en geen chroom meer bevat. Hiermee is CONTRALCO uniek en de enige producent die een product levert dat zowel NF gecertificeerd is en voldoet aan de Europese regelgeving REACH.

De nieuwe gepatenteerde formule biedt ook andere voordelen bij het gebruik:

Het nieuwe product is:

>  DUIDELIJKER AFLEESBAAR: het nieuwe reagens is wit en verkleurt rood in de aanwezigheid van alcohol. Aflezen van het kleurcontrast wordt hiermee nog gemakkelijker.

>  GEMAKKELIJKER: het aflezen wordt eenvoudiger want er is geen centrale ring meer om te zien of de verkleuring over de limiet gaat. Zodra er een verkleuring optreedt is er sprake van een overschrijding van de toegestane limiet. Is er geen verkleuring dan is de gebruiker onder de limiet. Het aflezen is dus objectiever.

>  EENVOUDIGER: ook het gebruik van het product is eenvoudiger. Het maakt niet meer uit op welke manier het testbuisje in de ballon gestoken wordt. Men kan zich niet meer vergissen.

>  SNELLER: de test reageert sneller dan vergelijkbare testers die chroom bevatten. De kleurverandering gebeurt bij kamertemperatuur in minder dan een minuut, terwijl dat bij de testers met een gele reagens 2-15 minuten duurt.

Wat betreft de normering is dit product gecertificeerd volgens de eisen van de laatste norm NFX20-702 (versie 2014) dat dient als referentie voor het toekennen van het NF-merk.

Voor dit soort product is het de enige echte garantie op betrouwbaarheid en kwaliteit, zowel in Frankrijk als internationaal.

De prestatievereisten voor alcoholtesters voor eenmalig gebruik zijn volgens de nieuwe NF-standaard op bepaalde criteria zelfs strenger dan die in Europese en internationale standaards gelden voor elektronische alcoholtesters voor privé en professioneel gebruik, inclusief de wettelijk gehomologeerde toestellen waarvan de testresultaten juridische bewijskracht hebben.

Enkele voorbeelden van de eisen die door NF worden gesteld:

>  een betrouwbaarheid van 100% is vereist voor alle testen die uitgevoerd worden met de referentiewaarden (0,2 g/l of 0,5 g/l)

>  de werking van het product wordt gecontroleerd na opslag van de toestellen onder extreme condities van -20˚C tot +70˚C en een luchtvochtigheidsgraad van 95%.

>  de werking van het product is getest onder verschillende lichtsterktes, zowel dag- als nachtlicht.

Deze nieuwe eisen hebben ook geleid tot een aanzienlijke stijging van de kosten. De prijs van het nieuwe product wordt onder andere beïnvloed door:

>  meer dan twee jaar onderzoek naar de stabiliteit van de reagens. Het definitieve reagens werd geselecteerd uit meer dan 68 verschillende reagens die we hebben getest op alle temperaturen en onder verschillende condities.

>  het fabricatieproces duurt langer en vereist extra controles

>  de grondstofprijzen voor de productie van de nieuwe reagens zijn hoger

>  de prijs van de testen uitgevoerd door het LNE om de NF-standaard te verkrijgen

De naleving van de REACH vereisten leiden dus tot een geringe prijsverhoging. Blaastest.com levert het nieuwe, betere en milieuvriendelijkere product vanaf 1 september standaard aan onze klanten.

Tenslotte, er zijn producten in de markt die beweren “conform met het decreet van juni 2015” te zijn. Wij maker u erop attent dat de bijlage van dit decreet vereist, dat men een testrapport kan overleggen dat door een door COFRAC geaccrediteerd laboratorium is opgesteld. Wij bevelen onze klanten ten zeerste aan dit testrapport op te vragen om zo de betrouwbaarheid van de producten naar de consument toe te kunnen garanderen. Inderdaad, veel producten zullen niet slagen voor de test.